تحلیلی بر نتایج نظرسنجی وضعیت شغلی و زندگی دیجیتال مارکترها در سال 97

چند وقت پیش نظرسنجی درباره وضعیت شغلی و زندگی دیجیتال مارکترها در ایران برگزار شد و چون دو سال پیش تجربه تجزیه و تحلیل نظرسنجی وضعیت شغلی برنامه نویس ها رو داشتم تصمیم گرفتم این نظرسنجی رو هم تجزیه و تحلیل کنم.

یادمه زمانی که نمودارهای مرتبط با نظرسنجی برنامه نویسان رو ساختم ازش استقبال شد و خود جادی هم تو توییترش به اشتراک گذاشت ولی برای نظرسنجی هایی که تو سال های بعدی برگزار شد دیگه من اینکارو انجام ندادم چون سوال و جواب ها طوری هست که خیلی نمیشه اطلاعات رو تحلیل کرد؛ مثلا در جواب میزان حقوق، سن و تجربه به جای اینکه از شخص عدد بگیرن چند تا بازه بهش نشون میدن که میتونه یکی رو انتخاب کنه و همین بازه ها باعث میشه کسی که قصد تحلیل اطلاعات رو داره نتونه اطلاعات خیلی دقیقی از تو نتایج خام در بیاره.

این بار سعی کردم کمی خلاقیت به خرج بدم و بر خلاف دفه قبلی که همه نمودارها حبابی بود، بر اساس نیاز نوع نمودارها رو انتخاب کردم.

در مجموع 276 دیجیتال مارکتر تو این نظرسنجی شرکت کردند که ۵۶ نفر خانم (۲۰٫۲۹ درصد)، ۲۱۹ نفر آقا (۷۹٫۳۵درصد) و یک نفر هم علاقه مند به ذکر جنسیت خود نبوده(۰٫۳۶درصد)

این نظرسنجی توسط آقای محمد خاهانی و از طریق Google Form برگزار شده و اطلاعات خام نتایج نظرسنجی در فایل Excel در اختیار من قرار گرفته و من هم تمام تجزیه و تحلیل ها و نمودارهارو در اکسل و با کمک PivotTable انجام دادم.
با توجه به اینکه خود گوگل فرم نتایج نظرسنجی رو به صورت نمودار نمایش میده من نتایج کل سوالات رو به صورت نمودار درست نکردم و احتمالا خود آقای خاهانی نتایج رو منتشر کنن؛ من سعی کردم ارتباطی بین سوالات برقرار کنم و اطلاعات مفیدی از نتایج نظرسنجی استخراج کنم؛ به طور مثال نسبت سابقه کاری و درآمد ماهانه به تفکیک جنسیت میتونه دید بهتری بهمون بده که به نسبت سابقه کاریمون داریم حقوق منصفانه ای دریافت میکنیم یا نه و یا اینکه آیا صرفا بخاطر جنسیتمون حقمون داره ضایع میشه یا نه!

قبل از اینکه بریم سراغ نمودارها و آمار و ارقام این نکته رو هم بگم که هرکسی بر اساس معیارها و اهدافی که داره میتونه اطلاعات خیلی متفاوتی رو از آمار خام نظرسنجی ها استخراج کنه، مثلا ممکن کسی نسبت حقوق رو با مدرک تحصیلی در بیاره و در نهایت بخواد با اطلاعاتی که میده نتیجه گیری کنه که مثلا مدرک تحصیلی تاثیری توی حقوق داره یا نه. من قسمتی از نمودارهایی که مدنظرم بود رو ساختم و اگر بدونم این اطلاعات واستون مفید هست سعی میکنم نمودارهارو کامل کنم و به صورت اینفوگرافیک و یا pdf منتشرش کنم. بنابراین خیلی خوشحال میشم نظرتون رو راجع به این نمودارها بدونم و اگر ایده یا پیشنهادی دارید باهام درمیون بذارید.

محدوده سنی

نمودار محدوده سنی دیجیتال مارکترهای ایرانی

قصد مهاجرت به تفکیک محدوده سنی

تو نظرسنجی سوالی پرسیده شده بود در رابطه با اینکه “آیا قصد مهاجرت دارید یا نه؟” که به نظرم با توجه به وضعیت مملکت سوال جالبی بود و سعی کردم با تفکیک کردن جواب ها بر اساس محدوده سنی نشون بدم که تو چه بازه های سنی افراد تصمیم به مهاجرت دارن یا بهش فکر میکنند.

70درصد کسانی که سنشون زیر 29 سال هست و همچنین 56درصد کسانی که سنشون بالای 30 سال هست به رفتن از ایران فکر میکنند و یا تصمیم دارند که از ایران برن…

  1. درصد هر بازه سنی به صورت مجزا محاسبه شده تا مشخص بشه که تو بازه های سنی مختلف چند درصد به رفتن از ایران فکر میکنن یا قصد رفتن دارن (تعداد افراد هم نوشته شده تا کم بودن تعداد شرکت کنندگان و تاثیرشون تو آمار رو در نظر بگیرید)
  2. این آمار مربوط به زمانی هست که دلار هنوز انقدر گرون نشده بود و وضعیت بهتر از الان بود بنابراین احتمال اینکه الان نتایج مربوط به مهاجرت و همینطور سوالی که مربوط به “امیدواری نسبت به وضعیت اقتصادی در 10 سال آینده” بود تغییر کرده باشه هست

نمودار قصد مهاجرت دیجیتال مارکترها به تفکیک محدوده سنی

میزان درآمد ماهیانه دیجیتال مارکترها در ایران

 

  1. 22درصد کسانی که تو نظرسنجی شرکت کردند بین 3میلیون تا 5میلیون حقوق میگیرن که نسبت به بقیه بازه های درآمد ماهیانه بیشتر هست.
  2. 14 درصد (40نفر) از کسانی که تو نظرسنجی شرکت کردند درآمد ماهیانشون از پایه حقوق کارگران هم کمتر بوده و برای اینکه دلیلش رو بدونیم وضعیت شغلیشون رو بررسی کردم : 7نفر فریلنسر، 5نفر بیکار، 11نفر رو استارتاپ خودشون کار میکنن، 3نفر دور کاری،6نفر تمام وقت و 8نفر هم پاره وقت کار میکنن.

میزان درآمد و حقوق دیجیتال مارکترها در ایران، تهران، کرج، قم، شیراز و...

میزان درآمد ماهیانه به تفکیک استان

 

  1. منظور از درآمد ماهیانه به تفکیک استان این هست که آمار نمودار بر اساس هر استان جدا محاسبه شده، به طور مثال نمودار سبز رنگ مقابل گزینه 3 الی 5 میلیون تومان به معنای این هست که 40% کسانی که از هرمزگان در نظرسنجی شرکت کردند بین 3 الی 5 میلیون تومان ماهانه درآمد دارند.
  2. چون تعداد کسانی که از استان هایی بجز تهران در نظرسنجی شرکت کردند خیلی کم هستن نمیشه روی آمار حساب کرد و به کل جامعه دیجیتال مارکتینگ بسط داد(وگرنه خودم زودتر از همه میرفتم آذربایجان شرقی واسه کار کردن 🙂 چون 10% دیجیتال مارکترها تو آذربایجان شرقی بیشتر از 15میلیون تومن میگیرن!! که البته با نگاه کردن به آمار خام میشه فهمید که این 10% منظور یک نفر هست که ایشون هم روی استارتاپ خودشون کار میکنن و ظاهرا دکترم هستن 😀
  3. در ضمن استان هایی که تعداد دیجیتال مارکترهاش کمتر از 5 نفر بود از لیست حذف شد.
میزان درآمد دیجیتال مارکترها به تفکیک استان
جهت مشاهده نمودار در اندازه بزرگتر بر روی عکس کلیک کنید

نسبت سابقه کاری و درآمد ماهانه دیجیتال مارکترها به تفکیک جنسیت

دو نمودار زیر نکات قابل توجه زیادی داره که چون ممکن کمی چالشی و حاشیه ای باشه من مقایسه، بررسی و نتیجه گیریشو میسپارم به خودتون 😀

جهت مشاهده نمودار در اندازه بزرگتر بر روی عکس کلیک کنید
جهت مشاهده نمودار در اندازه بزرگتر بر روی عکس کلیک کنید
جهت مشاهده نمودار در اندازه بزرگتر بر روی عکس کلیک کنید

اگر پیشنهاد یا انتقادی درباره این مطلب دارید خوشحال میشم از طریق کامنت و یا ایمیل (me@mehrad.blog) باهام در میون بزارید. در آخر هم جا داره از آقای عادل طالبی و نیما شفیع زاده و بقیه دوستان بخاطر به اشتراک گذاشتن نظرسنجی و آقای ایمان خلخالی بابت بازخورد خوبی که درباره این مقاله بهم دادن تشکر کنم. امیدوارم در سال های آینده افراد بیشتری تو نظرسنجی شرکت کنند و سوالات نظرسنجی هم طوری در نظر گرفته بشه که بتونیم اطلاعات مفیدتری رو ازش استخراج کنیم.

9 دیدگاه دربارهٔ «تحلیلی بر نتایج نظرسنجی وضعیت شغلی و زندگی دیجیتال مارکترها در سال 97»

  1. مهراد جان مرسی بابت کار باارزشی که انجام دادی و محمد عزیز که نظر سنجی رو برگزار کرد
    عالیه امیدوارم این نظر سنجی رو هر سال داشته باشیم و تعداد بیشتری شرکت کنن.
    این کامنتو در راه آذربایجان شرقی دارم واست مینویسم:))

    1. مهراد بابایی

      منم امیدوارم این نظرسنجی هر سال برگزار بشه و افراد بیشتری شرکت کنن تا بتونیم دید بهتری نسبت به فیلد کاریمون داشته باشیم.
      :)))))))))
      خواستم توی مقاله بنویسم که اگر کسی بر اساس آمار این مقاله درخواست افزایش حقوق داد و با درخواستش موافقت شد شیرینی من یادش نره ولی اونور قضیه رو هم در نظر گرفتم که طرف ممکن اخراج بشه و منو مقصر بدونه واسه همین بحثشو وسط نکشیدم :))

    1. مهراد بابایی

      خواهش میکنم جناب مبشری
      امیدوارم بتونم کاملترش کنم و اینفوگرافیکش رو هم طراحی کنم.

  2. سمیرا آرامش زاده

    ممنونم از اطلاعات خوبی که منتشر کردید دیگه با این آمار میدونیم چقدر باید درآمد کسب کنیم

    امیدوارم همه شرکت کنند تا دیتای خوبی بدست بیاد

    1. خواهش میکنم
      تا الان که نسبت به سال قبل مشارکت کمتر بوده ولی در تلاشم هرجور شده تعداد دیجیتال مارکترهای بیشتری در نظرسنجی شرکت کنند تا بتونم اطلاعات خوبی رو از تجزیه و تحلیل نظرسنجی بدست بیارم و به اشتراک بذارم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.